Aile Danışmanlığı Eğitimi Yakında Başlıyor

Aile Danışmanlığı Eğitimi Yakında Başlıyor

  • 4.70

 

 
 

Değerli Psikoterapistimiz,

Sizlerin yakinen bildiğiniz gibi ruh sağlığı profesyonellerinin hukuki olarak çalışma koşulları net değildir. Ruh sağlığı alanı bir çok disiplini, bölümü ve mesleği ilgilendirmektedir. Ruh sağlığı profesyonellerinin gelişmiş ülkelerdeki meslek tanımları, çalışma alanları, eğitimleri ve yasal statüleri büyük oranda belirlenmiştir. Türkiye de ruh sağlığı alanında , ruh sağlığı profesyonellerine öncülük eden Psikoterapi Enstitüsü bu alanda bir çok girişimlerde bulunmaktadır. Ruh sağlığı alanının gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması ve hukuki statülerinin netleştirilmesi için lobicilik faaliyeti sürdürmektedir. Şu andaki mevcut tabloda ruh sağlığı alanında çalışan profesyonellerin bağımsız çalışabilmesi için çok sınırlı bir alan bulunmaktadır. Bu alanda çok dar kapsam ve sınırlarda yer almaktadır. Tıp doktoru, klinik psikolog, ve aile danışmanı dışında denetlenebilir yasal bir zemin bulunmamaktadır. Bu nedenle ruh sağlığı alanında hizmet vermek isteyen profesyonellerin;
1. Tıp doktoru olara sağlık bakanlığına bağlı bir muayenehane ruhsatı altında çalışması,
2. Psikoloji ve PDR bölümünden mezun olmak şartıyla klinik psikoloji alanında master yapmış olması ve belediyelerden çalışma izni alması gerekmektedir(Şimdilik sağlık bakanlığı çalışma ruhsatı vermemekte ancak herhangi bir yasal girişimde de bulunmamaktadır).
3. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı ruhsatlandırma ile denetim yapılan aile danışmanı olarak çalışabilmektedir. (Bir çok arkadaşımız yukarıdaki şartları yerine getiremediği için maalesef hukuki takibata maruz kalmışlar ve yasal süreçleri devam etmektedir)
Bu şartlar altında yasal olarak sınırları belli olan iki ruhsatlandırma söz konusudur. Birincisi sağlık bakanlığına bağlı muayenehane ruhsatlandırması, ikincisi aile ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı Aile Danışmanlığı merkezi ruhsatlandırılmasıdır. Bu nedenle yasal sıkıntı yaşamamanız açısından Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel öğretim kurumlarından aile Danışmanlığı sertifikası alıp Aile Danışmanlığı merkezi açılması yasal bir güvence vermektedir. Psikoterapi Enstitüsü olarak tüm bu mevzuat çerçevesinde Ankara da ve Kocaeli’nde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel öğretim kurumları açılmış uzaktan ve yüz yüze Aile Danışmanlığı eğitimi verilmektedir. Bütüncül Psikoterapi eğitimini bitirmiş ve devam eden kursiyerlerimize özel imkanlar sunarak bu sertifika programlarına katılmaya davet ediyoruz. Yasal bir statü ile korunmanız açısından bunu önemli görmekteyiz. Açılacak olan 3. Ve 4. Dönem Uzaktan Aile Danışmanlığı eğitim programına katılmanız İçin sizi davet etmekteyiz.
Sevgilerimizle,
Psikoterapi Enstitüsü Eğitim Koordinatörlüğü


Başvuru İçin Tıklayınız